BHA, an antioxidant used as a preservative in foods
Classify each of the following according to its functional groups.
a. BHA, an antioxidant used as a preservative in foods such as baked goods, butter, meats, and snack foods
다음 화합물에서 작용기를 나타내라.
a. BHA는 구운 제품, 버터, 육류 및 과자와 같은 식품의 방부제로 사용되는 항산화제이다.
[참고] 작용기
[ https://ywpop.tistory.com/2210 ]
▶ Butylated hydroxyanisole (BHA)
> Butylated HydroxyAnisole
> BHA consists of a mixture of two isomeric organic compounds,
2-tert-butyl-4-hydroxyanisole and
3-tert-butyl-4-hydroxyanisole.
( 참고 https://en.wikipedia.org/wiki/Butylated_hydroxyanisole )
답:
> alcohol or phenol (–OH bonded to ring)
> ether (C–O–C)
[ 관련 글 https://en.wikipedia.org/wiki/Anisole ]
Anisole. 아니솔
[ 관련 글 https://ywpop.tistory.com/3044 ]
Benzene Derivatives. 벤젠 유도체
[키워드] 작용기 기준, 유도체 기준
'일반화학 > [24장] 생명의 화학: 유기화학과 생화학' 카테고리의 다른 글
[유기화합물 명명법] 2-cyclohexylacetic acid (2) | 2024.11.05 |
---|---|
Lewis structure of adrenaline. 아드레날린의 루이스 구조 (1) | 2024.11.04 |
[유기화합물 명명법] ethyl benzoate (0) | 2024.11.02 |
[유기화합물 명명법] 3-butyl-1,1-dimethylcyclohexane (0) | 2024.11.02 |
아세트아미노펜의 루이스 구조 (0) | 2024.11.01 |
방향족 화합물 명명법. naming aromatic compounds (0) | 2024.10.31 |
C4H8O 알코올 제외 고리형 구조 이성질체 수 (0) | 2024.10.30 |
sterogenic carbon atom. stereocenter (4) | 2024.10.26 |
댓글